Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eric Zwennis nieuwe bestuurder De Zijlen

Bert Bukman
Per 1 januari 2018 wordt Eric Zwennis de nieuwe voorzitter van de (tijdelijke) tweehoofdige raad van bestuur van De Zijlen in Tolbert. Hij volgt Hetty de With op.
Eric Zwennis

Eric Zwennis (1961) is sinds 2011 lid van de raad van bestuur van Ipse de Bruggen, een gehandicaptenzorgorganisatie in Zuid-Holland. Onder zijn leiding werd onder meer de regeldruk in de organisatie aangepakt, die volgens Zwennis meer onzekerheid tot gevolg had bij medewerkers. Inmiddels is het aantal procedures bij Ipse de Bruggen met veertig procent verminderd.

Zwennis zet zijn loopbaan nu dus voort bij De Zijlen. Deze zorginstelling biedt zorg aan 1200 mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen.
De raad van toezicht van De Zijlen heeft ervoor gekozen om tijdelijk met een tweehoofdige raad van bestuur te werken. Binnenkort start de werving en selectie van het tweede lid van de raad van bestuur.

Hetty de With neemt in december afscheid van De Zijlen, waar zij twintig jaar bestuurder is geweest. Hetty de With is columniste voor Zorgvisie magazine.

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.