Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ernst Kuipers: ‘Kracht van acute zorg zit in de regio’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Laat het ministerie van VWS de voorzitter van een ROAZ-regio benoemen, vergezeld van een opdracht om met alle partners een regiovisie uit te voeren. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, in reactie op de VWS-houtskoolschets acute zorg en het RVS-rapport over acute zorg.
‘Zo’n toezichthoudende rol is nuttig om expertise te delen. Het houd je scherp.’
Ernst Kuipers: ‘Zo’n toezichthoudende rol is nuttig om expertise te delen. Het houdt je scherp.' Foto: Paul Tolenaar voor Zorgvisie.

De golf in de coronacrisis zette

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Echter de zwakte is dat er teveel regio’s zijn, waardoor de schaal te klein is. Nederland (compact modern land) heeft een van de beste fysieke en digitale infrastructuren ter wereld. Dit gegeven zou mee moeten tellen bij het definitief inrichten van de acute zorg. Ik zou zeggen 1 + 1 = 3!! Misschien wel 4… Succes.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.