Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ernst Kuipers: ‘Zorg heeft meer nodig dan eindeloos gepolder en convenantjes’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Ziekenhuizen ontkomen niet aan verdergaande concentratie van zorg. Het is volgens Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van Erasmus MC, geen doel op zich, maar de enige garantie op kwalitatief hoogstaande zorg die altijd beschikbaar en betaalbaar is. ‘Het idee van vrijgevestigde artsen gaan we langzaam buiten de deur zetten’, zegt Kuipers in een interview in Zorgvisie Magazine.
ernst kuipers
Foto: Paul Tolenaar

Kuipers somt het bekende rijtje op

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik mis het vernieuwend denken. Er wordt nauwelijks van uitgegaan dat NL één van de modernste landen ter wereld is, compact land, leeuwendeel goed opgeleid, hoge smartphone en wifi-graad, etc. NL als land heeft ook voor de zorg een grote meerwaarde.
   Zo zijn alle zorginstellingen zijn acceptabel bereikbaar, uitstekend ambulancevervoer, goede SEH, IC-voorzieningen. Er is op de wereld bijna geen land te vinden dat daaraan kan tippen.
   Daarom zou de goede bereikbaarheid verdisconteerd moeten worden in een beperkter aantal regio’s en een veel grotere schaal (voordelen). Het aantal regio’s zou maximaal moeten uitkomen op 4 a 5, met circa 3 – 4 miljoen Nederlanders per regio. Willen we echt betaalbare en de best mogelijke zorg leveren, dan moeten we schalen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.