Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Espria en Woonzorg Nederland: vier vrouwen in toezicht

Redacteur Zorg+Welzijn
Zorgconcern Stichting Espria en woningcorporatie Stichting Woonzorg Nederland hebben vier nieuwe commissarissen benoemd, allen vrouw. De commissarissen houden toezicht op het samenwerkingsverband van Espria en Woonzorg Nederland. De raad van commissarissen en de raad van bestuur van beide stichtingen bestaan uit dezelfde personen.
Espria en Woonzorg Nederland: vier vrouwen in toezicht

Daarmee zijn de openstaande vacatures vervuld die zijn ontstaan als gevolg van het aftreden per 1 september 2011 van de heer drs. W.P. van Waveren en mevrouw M.J.M. Le Grand-van den Bogaard als commissaris. De samenwerking tussen Espria en Woonzorg Nederland wordt gerealiseerd met een personele unie. Dat betekent dat de raad van bestuur en de raad van commissarissen van beide stichtingen uit dezelfde personen bestaan.

Commissarissen

Beide organisaties hebben commissarissen met verschillende expertises aangetrokken:

Prof. Henriëtte Prast (1955) is hoogleraar persoonlijke financiële planning aan de Universiteit van Tilburg, en is lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Prof. Barbara Baarsma (1969) is directeur van SEO Economisch Onderzoek en bijzonder hoogleraar Marktwerking- en Mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.

Prof. Hélène Vletter-van Dort (1964) is hoogleraar Bank- en Effectenrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bijzonder hoogleraar Effectenrecht aan de Universiteit Groningen. Ook is zij als partner werkzaam bij De Nieuwe Commissaris Consult B.V. en onder andere commissaris bij De Nederlandsche Bank en toezichthouder bij het Sint Franciscus Gasthuis.

Barbara Fransen (1962) is directeur van de beheers- en investeringsmaatschappij Agfra Holding B.V. en lid Raad van Commissarissen Orthocenter. Zij heeft verschillende toezichthoudende functies gehad bij Menzis, Twents Bureau voor Toerisme het Rijksmuseum Twenthe. Fransen is benoemd op voordracht van de Centrale Cliëntenraad. (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees ook:

‘Binnen enkele weken groen licht voor Vitras/CMD en Espria’

Utrechtse gemeenten kritisch over reddingsplan Espria

Espria steunt Vitras/CMD met 2,5 miljoen euro

Marco Meerdink wordt bestuursvoorzitter Espria

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.