Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Europese Commissie kiest voor IHE

Mark van Dorresteijn
De Europese Commissie heeft bepaald dat bij overheidsopdrachten IHE voortaan als referentie gebruikt moet worden.
Tie Tjee
Tie Tjee

IHE, Integrating the Healthcare Enterprise, is een internationaal en wereldwijd samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorgsector opgericht in 1998 in de V.S. IHE promoot het gecoördineerd gebruik van gevestigde zorg- en ICT-standaarden zoals DICOM en HL7 om specifieke klinische behoeften ten aanzien van optimale patiëntenzorg in te vullen.

IHE-profielen

Europese Commissie: ‘De 27 IHE-profielen kunnen de interoperabiliteit van diensten en applicaties op het gebied van e-gezondheid vergroten in het belang van patiënten en de medische wereld. De 27 IHE-profielen moeten derhalve worden vastgesteld als technische ICT-specificaties waarnaar in overheidsopdrachten kan worden verwezen.’

‘IHE wordt basis’

IHE Nederland verwacht dat met het besluit van de Europese Commissie, mede gezien de huidige ontwikkeling in Nederland, IHE binnen Europa de basis zal worden en zijn net als in de USA. Tie Tjee, leveranciersvoorzitter IHE Nederland: ‘Door het gebruik van de IHE krijgt de zorgverlener meer mogelijkheden om informatie uit te wisselen en te delen met een efficiëntere zorg als gevolg. De patiënt wordt er letterlijk beter van’

1 REACTIE

 1. 3 maand oud nieuws dat nu wat bijgekleurd word!
  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=CELEX:32015D1302
  … HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:
  Artikel 1
  De in de bijlage vermelde profielen op het gebied van „Integrating the Healthcare Enterprise” komen in aanmerking om te dienen als referentie bij overheidsopdrachten.
  klinkt m.i. niet als "moet gebruikt worden" eerder als "kan gebruikt worden"
  nuance …

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.