Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-Icare-directeur voelt zich slachtoffer

Mark van Dorresteijn
Voormalig Icare-directeur Bart V. uit Zuidhorn zegt slachtoffer te zijn van alle onterechte aantijgingen aan zijn adres. De man wordt ervan beschuldigd miljoenen te hebben verduisterd in de zorgsector. Het Openbaar Ministerie (OM) legt hem verduistering, witwassen van geld en belastingfraude ten laste.
Ex-Icare-directeur voelt zich slachtoffer

De rechtbank in Assen is dinsdag begonnen met de inhoudelijke behandeling van de omvangrijke zaak tegen V. en drie medeverdachten. Op de eerste procesdag waren V. en medeverdachte Jan B. aan de beurt. Woensdag stonden Elizabeth F. en Johan H. terecht.

Vijf miljoen euro

Het viertal wordt door het OM verantwoordelijk gesteld voor het benadelen van Thuiszorg Icare voor een bedrag van minimaal vijf miljoen euro. De zorginstelling zou schade hebben geleden door de manier waarop V., maar ook B., Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels heeft verkocht in de periode tussen 2000 en 2003. Icare deed aangifte.

Onder druk

F. stelde eerder deze week dat zij onder druk van V. heeft meegewerkt aan bepaalde onroerendgoedtransacties. Ex-directeur van Icare V. ontkende donderdagochtend het verhaal van F. Tijdens de zitting werd V. overmand door zijn emoties terwijl hij meldde dat hij zich slachtoffer voelde in deze hele situatie.

Virtuele gevangenschap

V. zei nimmer frauduleuze handelingen te hebben gepleegd. Door de negatieve publiciteit zouden hij, zijn echtgenote en kinderen zijn geschaad. “Ik zit vanaf maart 2008 in een virtuele gevangenschap. Er werd zelfs op onze brievenbus geschoten, waarvan we geen aangifte durfden te doen. We zijn van tevoren afgestraft.” Vrijdagochtend begint de officier van justitie met zijn requisitoir, waarin het OM de strafeis bekendmaakt. (ANP)

Lees ook:

Ex-topman Icare ontkent miljoenenfraude

Beslagleggingen in fraudezaak Icare

Icare doet aangifte tegen voormalig bestuurder

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.