Experimenten integrale geboortezorg mogen doorgaan

Proefprocessenfonds Clara Wichmann stelde beroep in tegen de door de Nederlandse Zorgautoriteit ingevoerde experimentele integrale tarieven. Het fonds vreest namelijk dat zij leiden tot grote samenwerkingsverbanden van zorgverleners, waarbij de zelfbeschikking en keuzevrijheid van vrouwen in het gedrang komen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
experimenten integrale geboortezorg, nza
Foto: Adobestock-famveldman

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft op 4 september uitspraak gedaan over de tarieven voor de geboortezorg. De rechter oordeelt dat experimenten met integrale prestaties in de geboortezorg geoorloofd zijn. Inmiddels heeft de NZa aan Zorgvisie laten weten dat vrouwen volledige keuzevrijheid hebben en dat zij ook mogen kiezen voor zorgverleners die geen deel uit maken van een verloskundig samenwerkingsverband.

Uitspraak CBb

Het fonds wil dat het experiment zich beperkt tot de zes koploperregio’s, omdat zij vreest voor verkeerde financiële prikkels en knelpunten bij de keuze voor een bepaald ziekenhuis. Het CBb ziet daarvoor onvoldoende reden, omdat het

0
308

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.