Expertteam biedt mogelijkheid tot functiedifferentiatie verpleegkunde

De afdeling longgeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis werkt sinds kort met expertteams waarbij de voorzittersrol wordt ingevuld door verpleegkundigen. In deze afdeling-overstijgende en multifunctionele teams wordt vanuit verpleegkundig perspectief samengewerkt om het zorgpad rondom een ziektebeeld voor patiënten te verbeteren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Samenwerken
Samen voor betere zorg. Foto: Lenetsnikolai/Fotolia

Er zijn nu acht teams die zijn gebaseerd op de meest voorkomende ziektebeelden binnen longgeneeskunde. In deze teams werken verpleegkundigen, medisch specialisten, polimedewerkers, management, studenten én ketenzorgpartners samen om de zorgprocessen rondom een bepaalde aandoening te verbeteren.

Scheidslijn doorbreken

Het expertteam is tot stand gekomen om de scheidslijn in het werkveld tussen polikliniek en kliniek te doorbreken. Met de expertteams wordt die eilandjescultuur overbrugd omdat een patiënt tijdens het polibezoek al in gesprek komt met de verpleegkundige die later voor hem zal zorgen bij opname op de verpleegafdeling.

Gevoel van eigenaarschap

Ook waren er veel werkgroepen op afdelingen. Voorheen had

0
642

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.