Explosie kosten ziekteverzuim bij ziekenhuizen

Ziekenhuisbestuurders doen er goed aan om sterk in te zetten op de preventie van ziekteverzuim. Dat stelt hoogleraar vitaliteitsmanagement van de Open Universiteit Tinka van Vuuren. Van Vuuren ziet de kosten van verzuim de komende jaren alleen maar toenemen in de zorg door meer uitval en duurdere regelingen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Explosie kosten ziekteverzuim bij ziekenhuizen

Het verzuimpercentage in de zorg is hoog. De afgelopen twee jaar was het vier procent. Dat is hoger dan het gemiddelde van 3,8 procent in andere sectoren. Naast een hoger verzuim is zorgpersoneel in vergelijking met andere sectoren ook relatief het langst arbeidsongeschikt. Bovendien heeft de zorgsector de hoogste schadelast door arbeidsongeschiktheid. ‘Hier zijn verschillende reden voor’, legt Van Vuuren uit. ‘Het werk in de zorg is fysiek en mentaal zwaarder en de gemiddelde leeftijd van de populatie medewerkers is ook relatief hoger, wat tot meer verzuim leid.’

Toenemende kosten

De kosten die met dit verzuim gemoeid zijn zullen alleen

1
122

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.