Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor verpleeghuizen

DEN HAAG - Het kabinet trekt de komende vijf jaar 434 miljoen euro extra uit om in verpleeghuizen meer handen aan het bed te krijgen.

Voor volgend jaar gaat het om 63 miljoen extra, in 2008 en 2009 is jaarlijks 138 miljoen extra beschikbaar. In de jaren daarna wordt het geleidelijk afgebouwd tot 33 miljoen in 2011.

Kwaliteit vergelijken

Het extra geld moet een impuls vormen om de kwaliteit in verpleeghuizen te verbeteren. Uit onderzoek van de stichting Cliënt en Kwaliteit begin dit jaar blijkt dat 25 procent van de verpleeghuizen een onvoldoende scoort naar het oordeel van cliënten. Een nieuw op te richten kwaliteitsinstituut gaat in 2007 op een standaardwijze de klantervaringen meten. De resultaten komen op de website kiesbeter.nl, waardoor mensen zorginstellingen met elkaar kunnen vergelijken.

Normen voor verantwoorde zorg

Om de kwaliteit van zorg te verbeteren moeten de normen voor verantwoorde zorg in 2007 daadwerkelijk worden ingevoerd en gaat de Inspectie van de Gezondheidszorg de normen opnemen in haar toetsingsinstrumenten.

Zorg voor beter

Verder loopt het verbeterprogramma Zorg voor beter in 2007 door. Zorginstellingen kunnen daaraan deelnemen om onder meer decubitus en ondervoeding te bestrijden. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.