Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra personeel in ruil voor zorg

Alleen zorginstellingen die aantoonbaar meer zorg leveren, kunnen aanspraak maken op subsidie voor extra personeel. Voor het aantrekken van vijf tot zesduizend extra verzorgenden en verpleegkundigen is 110 miljoen euro beschikbaar.

In een toelichting op de begroting verklaart staatssecretaris Bussemaker de spelregels voor verdeling van de extra middelen: “Voorwaarde voor het verkrijgen van extra middelen is een toename van het aantal contacturen met een procent ten opzichte van 2004.”

Arbeidsmarktbrief

Naast deze belofte in de begroting komt het dit najaar met een aanvullende arbeidsmarktbrief, met daarin aanvullende maatregelen. Bussemaker wil zich daarbij concentreren op het aantrekken van nieuwe mensen, met name jongeren, allochtonen, werklozen en herintreders.

Geld beschikbaar

Samen met het ministerie van Sociale Zaken heeft Bussemaker nu al 1 miljoen beschikbaar voor enkele projecten om laag opgeleiden klaar te stomen voor de zorg. Daarnaast wil Bussemaker met de sociale partners middelen vrij spelen voor meer stageplaatsen. Ook wordt er gewerkt aan verbetering van de secundaire arbeidsvoorwaarden, zodat mensen die nu in de zorg werken voor de sector behouden blijven. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.