Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra stageplekken in Groningen en Drenthe

Om het structurele tekort aan stageplaatsen voor helpende en zorghulp op te lossen, gaat in Groningen en Drenthe het stageproject ‘Aanvallen bij schemerlicht’ van start. Tegelijkertijd komt dit project tegemoet aan de wens van bewoners om tussen 14.00 en 20.00, 'de moeilijke uren’, meer aandacht te krijgen. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, bedacht het concept.

Stageplekken

De nieuwe stagemogelijkheden leveren dit schooljaar zestig extra stageplaatsen op, verspreid over vijftien zorginstellingen in Groningen en Drenthe. Vanaf 2008-2009 wordt ingezet op honderd stageplekken.

Bijscholen

‘Aanvallen bij schemerlicht’ is niet alleen voor roc-leerlingen interessant, maar ook voor herintreders. Bovendien hebben sommige instellingen specifiek de bedoeling om leerlingen van niveau 2 bij te scholen naar niveau 3. Op deze manier heeft het voor beide kanten voordelen.

Stageboxregeling

Het project is gefinancierd uit de Stageboxregeling. Deze regeling van het Ministerie van OCW is bestemd voor de aanpak van moeilijk plaatsbare leerlingen. Naast Calibris zijn het Alfa College, het Drenthe College, het Noorderpoort College en tien zorginstellingen bij de voorbereidingen van het project betrokken. PvdA-kamerlid Marjo van Dijken opent het stageproject morgen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook

VWS trekt geld uit voor stageplaatsen

‘Ziekenhuizen dwingen tot meer stageplaatsen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.