Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Roche neemt oncologie-startup over voor 1,9 miljard

Bert Bukman
Het Zwitserse farmaceutische bedrijf Roche neemt de Amerikaanse ict-dienstverlener Flatiron Health over voor een bedrag van 1,9 miljard dollar. Flatiron Health is gespecialiseerd in data die artsen een beter inzicht bieden in de behandeling van kankerpatiënten.
Verbeterde ziekenhuiszorg
Foto: iStock

Roche heeft al een minderheidsaandeel in Flatiron, maar breidt dit aandeel de komende maanden uit naar honderd procent. De Zwitserse farmaceut wil op deze manier een betere dienstverlening realiseren in de oncologie.

Flatiron Health is op zijn beurt al enige tijd op zoek naar middelen om verder uit te breiden. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Nat Turner en Zach Weinberg. Eerder verkochten zij een niet-medische start-up aan Google voor 70 miljoen dollar.

Medicijnen

De essentie van de Flatiron-dienstverlening betreft het verzamelen van klinische gegevens van kankerpatiënten, bijvoorbeeld welke medicijnen patiënten hebben genomen en hoe ze daarop hebben gereageerd in de loop van de behandeling.

Doel van dit alles is dat artsen een beter idee krijgen van de reële werking van kankermedicatie. Dit in aanvulling op de resultaten van klinische onderzoeken.

Lerend platform

‘Roche deelt onze visie op het bouwen van een lerend platform in de oncologie’, aldus Nat Turner. ‘Dankzij deze overname kunnen we onze investeringen verder uitbreiden voor het genereren van bewijsmateriaal, dat beschikbaar blijft voor de hele gezondheidszorgsector.’

Mogelijk heeft dit ook gevolgen voor de prijs van kankermedicatie, al laten beide bedrijven zich hier nog niet over uit. Eerder werkte Roche mee aan een studie van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis naar een bredere inzet van oncologiemedicatie.

 

 

 

1 REACTIE

  1. Zelf hou ik kanjer medicatie nauwlettend in de gaten.Ben ervaringsdeskundige want een groot deel van mn familie is aan kanker ten onder gegaan.
    Heb mecicijnervaring opgedaan in Indonesie waar ik met de Noni drank in aanraking kwam. De naam destijds was Tahitian Noni. Later in Nederland heb een leverancier gevonden voor Noni. Zoals al.een keer verklaard zijn mijn partner mn hond en ikzelf “proefkonijn”. . Zelf probeer ik dementie te bestrijden. Mn. Partner geneest van afasie na een herseninfarct. Zij kan weer lopen. Bij m’n hond proberen we met succes Leismania te onderdrukken.
    Wij hadden “geluk” om tijdig op een verrassende manier met Noni in aanraking zijn gekomen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.