Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fedde Scheele tot commissaris ledenraad Menzis benoemd

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
De Ledenraad van Menzis heeft professor dokter Fedde Scheele benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Hij volgt hiermee Rein Zwierstra op, wiens zittingstermijn op 1 januari jongstleden is afgelopen. Menzis beschouwt Scheele als een goede opvolger met veel specialistische kennis en ervaring.
Fedde Scheele
Foto: YouTube / Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Scheele is hoogleraar Innovatie zorg en onderwijs aan het VUmc. Bovendien is hij voorzitter van het College Geneeskundige Specialismen en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Medisch Onderwijs.

Toezichthouder

Scheele ontwerpt landelijke opleidingsprogramma’s voor artsen en specialisten en raakte zodoende geïnteresseerd in maatschappelijke zorgvraagstukken en de importantie van meerdere perspectieven bij vraagstukken. De hoogleraar verdiepte zich in de veranderkunde en de vraag welke motivatie de zorgprofessional beweegt. Nu gaat Scheele bij Menzis als toezichthouder aan de slag.

Opvolger

De RvC van Menzis is blij met de komst van Fedde Scheele. Wegens het vertrek van Rein Zwierstra ging de Ledenraad op zoek naar iemand met een vergelijkbaar profiel: een medisch specialistische achtergrond, bestuurservaring en een brede kijk en ervaring in de zorgsector. ‘Met Fedde Scheele is een goede opvolger gevonden die met zijn kennis en ervaring van grote toegevoegde waarde kan zijn voor de coöperatie Menzis’, aldus Peter van Lieshout, voorzitter van de RvC.

De benoeming van de heer Scheele door de Ledenraad heeft op 18 december plaatsgevonden. Toezichthouders van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten hebben de benoeming  goedgekeurd. De raad van commissarissen bestaat per 1 januari 2018 uit Céline van Asselt, Hanny Kemna, Peter van Lieshout (voorzitter), Maria Molenaar, Theo Rinsema en Fedde Scheele.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.