Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Femke Halsema wil voorzitter VGN worden

Femke Halsema wordt op 25 juni 2015 tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) voorgedragen als nieuwe voorzitter. Als de leden van de VGN instemmen met deze voordracht, neemt Femke Halsema per 19 november de voorzittershamer over van Heleen Dupuis.
Femke Halsema wil voorzitter VGN worden
Foto: ANP Robin van Utrecht

Heleen Dupuis is sinds 1 november 2009 voorzitter van de VGN. Na twee termijnen van drie jaar neemt zij eind 2015 afscheid.

Het bestuur van de VGN is verheugd Femke Halsema te kunnen voordragen. Jan van Hoek, vice-voorzitter VGN-bestuur, over de voordracht: ‘Met Femke Halsema verwachten we dat de VGN een voorzitter krijgt die bestuurlijke ervaring, inzicht in politieke verhoudingen en verbindend vermogen met zich meebrengt. Daarnaast kan zij, met haar kennis over emancipatie en samenleving, samen met de leden werken aan de veranderingen en vernieuwingen die de komende jaren van groot belang zijn voor de gehandicaptenzorg.’

Loopbaan

Femke Halsema werkt sinds haar politieke carrière als auteur, televisiemaker en producent.  Als bijzonder hoogleraar was zij de afgelopen jaren verbonden aan de Universiteiten van Tilburg en Utrecht. Op verzoek van de regering leidde zij twee onderzoekscommissies naar de staat van de semipublieke sector en op dit moment leidt zij de commissie die onderzoek doet naar de financiële perikelen van de Universiteit van Amsterdam.

Dupuis

Daarnaast bekleedt zij diverse bestuursfuncties. Zo is zij voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Weekbladpers Groep, van het bestuur van Stichting Vluchteling en van de 3e internationale conferentie voor vrouwenopvang. Femke Halsema is op 25 juni aanwezig bij de Algemene Ledenvergadering om zich kort voor te stellen. Het afscheid van Heleen Dupuis vindt plaats op 19 november, aansluitend aan de ALV in Groot Warnsborn.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

  1. ‘Daarnaast kan zij, met haar kennis over emancipatie en samenleving, samen met de leden werken aan de veranderingen en vernieuwingen die de komende jaren van groot belang zijn voor de gehandicaptenzorg.’
    Misschien kan zij starten met werken aan veranderingen binnen de eigen organisatie van de VGN. Het zou fijn zijn als de organisatie weer zou gaan staan voor de doelgroep waarvoor zij ooit in het leven zijn geroepen. De VGN is dol op nutteloze, dure en nietfunctionele infographics, het zou mooi zijn als men als welkom voor Femke een infographic zou laten maken van de eigen organisatie volgens eigen methode. Wat goed gaat klopt niet en wat niet goed gaat wordt weggelaten….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.