Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Floortje Scheepers: ‘De ggz moet van een ego- naar ecosysteem’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
De ggz moet stevig inzetten op holistische netwerkzorg. ‘Als we niet transformeren, lopen we tegen een betonnen muur op’, vertelt psychiater Floortje Scheepers tijdens het congres Open ogen voor lvb. Daarom pleit zij voor next level ggz en afscheid nemen van het DSM-model. ‘Het is functioneel geweest, maar ik bezie het als zijwieltjes. Die moeten we afdoen om echt te leren fietsen.’
Floortje Scheepers
Foto: Paul Tolenaar
Premium

Mensen met een laag IQ

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Uit mijn fysiotherapiehart gegrepen. Zo kunnen we echt waardegedreven zorg bieden gericht op het optimaliseren van gezondheid en vitaliteit vanuit het model van Positieve Gezondheid met de client als spin in het web waarin de zorgverleners met elkaar verbonden zijn en de spin altijd de kern vormt en zoveel mogelijk de regie houdt.

  2. Lees alle reacties
  3. Ook als je niet gehandicapt bent maar een beperking in de vorm van een chronische ziekte hebt, wordt je ook behandeld alsof alles maar tussen de oren zit. Een c-ptss wordt gezien als persoonlijkheidsstoornis en rouw gekwalificeerd als depressie. Verkeerde insteek en ik heb niet alleen een chronische beperking maar vooral een chronische allergie richting GGZ/altrecht etc. Ik heb een bovengemiddeld IQ en een hoog ontwikkeld EQ en daar kunnen ze niet mee omgaan. Gevolg= ik deed het mezelf aan en ik moest maar wat weerbaarder worden. Eindstand = blijkt milde tot ernstige vorm van ME te hebben met complexe al dan niet chronische ptss. Vooral dat laatste is met dank aan de GGZ.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.