Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Florance stopt met AWBZ-zorg na inspectietoezicht

De Inspectie voor Gezondheidszorg heeft per 29 april 2010 het verscherpt toezicht voor Particuliere Verpleging Florence te Boxtel opgeheven. Het bedrijf heet nu Florance en richt zich alleen nog op zorgbemiddeling. Het biedt geen begeleiding en huishoudelijke zorg meer aan.
Florance stopt met AWBZ-zorg na inspectietoezicht

Particuliere Verpleging Florence bood persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding en huishoudelijke zorg, leverde AWBZ-zorg in de vorm van onderaannemerschap en trad op als bemiddelingsbureau. Op 21 januari 2010 heeft de Inspectie voor Gezondheidszorg wegens tekortkomingen in de kwaliteit van zorg verscherpt toezicht ingesteld. Uit twee onderzoeken van de inspectie bleek dat op het gebied van deskundigheid, medicatiebeleid, verpleegkundige richtlijnen en zorgdossiers hoge tot zere hoge risico’s aanwezig waren.

Zuiver bemiddelingsbureau

Het bedrijf heeft na het onderzoek ervoor gekozen om uitsluitend als bemiddelingsbureau verder te gaan. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de zorg ligt nu volledig bij de zzp’ers voor wie het bedrijf bemiddelt. Op basis van vervolgonderzoek concludeert de inspectie dat Florance op een juiste wijze invulling heeft gegeven aan deze organisatorische en zorginhoudelijke verandering. Omdat er geen sprake meer is van een instelling zoals gedefinieerd in de Kwaliteitswet zorginstellingen, houdt de bemoeienis van de inspectie met het bemiddelingsbureau op. Wel zal de inspectie periodiek de website van Florance controleren om te kijken of er veranderingen zijn in de status van de organisatie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Wat vele gekwalificeerden betreft mag eerder een organisatie als Progeria (te grote organisatie) onderzocht worden. Hier zijn teveel misstanden. Veel niet gekwalificeerden worden ingezet bij intensieve clientzorg waar medische handelingen verricht moeten worden. Zorgverleners die je niet eens zelf aan je bed zou willen. Evenals de betalingen die Progeria thuiszorg maar zo graag zelf wil verzorgen voor de zzp’ers tegen flinke administratie kosten. De behoorlijke bedragen worden te lang vastgehouden. Waardoor de zorgverlener soms pas na 2-3 maanden zn geld gestort krijgt. Steeds weer ontevreden geklaag bij de direktie van zorgverleners waar helaas niks mee gedaan wordt…men kletst zich er steeds weer uit!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.