Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV-leden willen geen aanbesteding ambulancezorg

Redacteur Zorgvisie
FNV-leden in de ambulancezorg willen niet dat het ambulancewerk wordt aanbesteed. Ze vrezen dat de ambulancezorg zich niet verder kan ontwikkelen en de kwaliteit ervan daalt als het werk wel wordt aanbesteed.
ambulance.ravu.foto carina van aartsen.jpg
Foto: Carina van Aartsen

Dat schrijft FNV Zorg & Welzijn in een persbericht. De Tweede Kamer debatteert vandaag over hoe de ambulancezorg vanaf 2020 moet worden geregeld. Minister Schippers laat onderzoek doen naar de mogelijkheden, maar het is volgens FNV onduidelijk of aanbesteding daar bij hoort.

Toch trekken ambulancemedewerkers die lid zijn van de vakbond alvast aan de bel. Ze roepen de minister op om hun werk weg te houden van marktwerking en private ondernemingen die een winstoogmerk hebben. Ze denken dat de kwaliteit van de ambulancezorg erop achteruit zal gaan als die wordt aanbesteed aan dergelijke ondernemingen, schrijft de FNV. ‘De wetgever dient ervoor te zorgen dat de ambulancezorg zich professioneel verder kan ontwikkelen en zorg van hoge kwaliteit kan leveren, zowel bij acuut levensgevaar als bij rampen. Als de overheid deze zorg om de zoveel tijd uitbesteedt of overlaat aan private ondernemingen die eraan willen verdienen, dan is het met het huidige niveau van ambulancezorg snel gedaan’, zegt Fred Seifert, bestuurder van FNV Zorg en Welzijn.

Dossier Arbeidsmarkt Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.