Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fondsen ouderen­zorg bundelen krachten

Acht fondsen die regelmatig projecten financieren op het gebied van ouderenzorg bundelen hun krachten. Gisteren hebben ze de gezamenlijke website www.fondsenvoorouderen.nl gelanceerd waarop instellingen kunnen zien of ze in aanmerking komen voor geldelijke steun.

“Via de website kunnen ze in drie stappen bepalen bij welke fondsen hun project de meeste kans maakt. De voorkeur gaat uit naar innovatieve initiatieven, maar ook andere projecten kunnen financiële steun ontvangen”, zegt directeur Frieda de Pater van de stichting RCOAK die de introductie van de website begeleidt. De belangrijkste eis is dat het om nieuwe zorg- en welzijninitiatieven gaat op het gebied van ouderenzorg. Volgend jaar zal 8,4 miljoen euro beschikbaar zijn.

Rondmaken financiering

Veel initiatiefnemers van projecten die vanaf de grond moeten worden opgebouwd, ondervinden problemen bij het rondmaken van de financiering. Ze komen dikwijls niet op het idee om vermogensfondsen aan te schrijven voor een donatie. De vermogensfondsen hebben vaak een lange traditie. Bij de website, die nu wordt gelanceerd, zijn aangesloten: Het Fonds NutsOhra, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Fonds Sluyterman van Loo, Fonds 1818, Skanfonds, Stichting RCOAK en Stichting Het R.C. Maagdenhuis en het Nationaal Ouderenfonds. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Financiële positie ouderenzorg fors verslechterd

Bestuurders tegen ‘sloop van de ouderenzorg’

De toekomst van de ouderenzorg staat op het spel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.