Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Franciscus Ziekenhuis hoeft afvalwater niet te desinfecteren’

Mark van Dorresteijn
Het Roosendaalse Franciscus Ziekenhuis hoeft het afvalwater niet te desinfecteren. Dat bepaalde de Raad van State na een eis van het waterschap Brabantse Delta, zo meldt BN de Stem.
‘Franciscus Ziekenhuis hoeft afvalwater niet te desinfecteren’

Het gaat om afvalwater van patiënten met een besmettelijke infectieziekte. Bij het doortrekken van de wc kunnen besmettelijke bacteriën via het riool in het oppervlaktewater komen, vreest Brabantse Delta.

Verwaarloosbaar

“Onzin”, stelde Rob Wintermans, arts-microbioloog van het ziekenhuis, tijdens de zitting. “De kans op besmettelijke bacteriën in het riool is te verwaarlozen. Er zitten thuis meer patiënten met zulke bacteriën dan in het ziekenhuis terechtkomen.”

Waterschap machteloos

De Raad van State deelde deze mening en stelde dat legio mensen met een besmettelijke ziekte thuis zitten en de wc doortrekken zonder dat het waterschap daar iets aan kan doen. Verder zegt de Raad van State dat infectieziekten bij ziekenhuispatiënten vaak later aan het licht komen en dan is het kwaad al geschied. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Personeelstekort beperkt ok-capaciteit Franciscus Ziekenhuis

Franciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft financiering rond

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Gotogot wat een geharrewar om niks, wat wil het Waterschap Brabantse Delta nu, huis aan huis testen en dan de wc inhoud per huishouden apart op gaan halen? Kunnen die ambtenaren niet allemaal tegelijk met vakantie?
    En dan bij terugkomst ook maar gelijk het vee in de wei aftappen vanwege de antibiotica die in het drinkwater terecht komt. Oliedoorspoelers bekeuren! Maar over de lozingen van de Industrie houden ze hun mond, dan praten we over geld natuurlijk. Al die protesterende ambtenaren kunnen beter een overall aantrekken en op pad, even een jaartje niet meer achter een bureau. Daar gaan ze maar rare zaken bedenken om de tijd te vullen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.