Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Franciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft financiering bouwplannen rond

Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft de financiering rond voor de eerste fase van nieuwbouw en renovatie van het bestaande gebouw. Hiermee is een bedrag van 74 miljoen euro gemoeid. Het Waarborgfonds voor de Zorgsector staat borg voor het volledige bedrag.
Franciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft financiering bouwplannen rond

Om de bouw- en renovatieplannen te realiseren gaat het Franciscus Ziekenhuis een partnership aan met de Rabobank, die daarmee de huisbankier van het Roosendaalse ziekenhuis wordt. Het Waarborgfonds voor de Zorgsector staat volledig borg voor het investeringsbudget van 74 miljoen euro. Het Franciscus Ziekenhuis schrijft in een persverklaring trots te zijn op het verkrijgen van de WfZ-borgstelling. “Het is een bewijs van het gezonde karakter van de bouwplannen en de achterliggende businesscase, waaraan zorgvuldig is gewerkt.”

Nieuwbouw en renovatie

Het investeringsbudget van 74 miljoen euro is bestemd voor de eerste fase van nieuwbouw en renovatie van het bestaande gebouw. De totale kosten voor nieuwbouw en renovatie, die in twee fases verlopen, bedragen honderd miljoen euro. In de eindsituatie is nagenoeg het totale ziekenhuis gerenoveerd.

Meals on wheels

Fase 1 start nog dit jaar en gaat duren tot en met 2013. Deze fase omvat de renovatie en de uitbreiding van de polikliniek, de bouw van een gezamenlijk laboratorium voor medische microbiologie voor het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis op de locatie van het Franciscus Ziekenhuis, de inrichting van een nieuw voedingsconcept ‘Meals on wheels’, de herallocatie van kantoorfuncties en uiteindelijk ook de renovatie van een deel van het beddenhuis. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Start nieuwbouw Meander Medisch Centrum

VUmc haalt 246 miljoen binnen voor bouwprojecten

‘Efficiënter bouwen tegen hoge vastgoedlasten’

Bouwende ziekenhuizen krijgen nul op rekest

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.