Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Frank de Grave voorgedragen bij de Orde

Het bestuur van de Orde van Medisch Specialisten draagt op de algemene ledenvergadering van 25 november Frank de Grave voor als voorzitter. Dat meldt het vakblad Medisch Contact.
Frank de Grave voorgedragen bij de Orde

Het is voor het eerst dat de Orde een externe kandidaat aandraagt als voorzitter. Bij de gesprekken hierover, die al geruime tijd plaatsvonden, zijn volgens de Orde de wetenschappelijke verenigingen nauw betrokken geweest. Orde-directeur Bart Heesen zegt op Medisch Contact: “De leden van de Orde zijn gewend aan een voorzitter uit eigen gelederen. Invloeden vanuit de politiek en het veld vragen in deze tijd om een persoon die zich op al deze terreinen goed kan bewegen. De Grave is een sterke bestuurder die ook binnen de Orde het voortouw kan nemen om de organisatie toekomstbestendig te maken.”

Functies

Frank de Grave heeft diverse politieke functies bekleed, onder meer als minister van Defensie in het kabinet-Kok II. Vanaf 2004 was hij voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg dat in 2006 opging in de NZa. In 2009 stopte hij bij de NZa en volgde voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm op als chief financial officer bij de DSB Bank, waar hij na twee maanden vertrok.

Twynstra Gudde

Op dit moment is hij voorzitter van het coöperatiebestuur van PGGM en bestuursadviseur bij Twynstra Gudde Adviseurs en Managers. Deze laatste functie zal hij neerleggen als hij bij de Orde aantreedt. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

De Grave wordt bestuursadviseur Twynstra Gudde

Frank de Grave nu al weg bij DSB Bank

Frank de Grave verlaat de NZa

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.