Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fred Teeven wordt toezichthouder jeugdzorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wordt voorzitter van de raad van toezicht van Partners voor Jeugd. Dat is het samenwerkingsverband tussen William Schrikker en de Jeugd- & Gezinsbeschermers. Op 15 februari 2018 vindt de benoeming plaats.
Fred Teeven 2013 (3)

Fred Teeven volgt Hans Simons op die sinds 2010 deze functie bekleedde en per 1 juli 2018 zal aftreden. Met deze nieuwe rol keert Teeven terug naar een werkveld waarin hij ooit begon als jeugdofficier van justitie.

Innovatie

Partners voor Jeugd hoopt te kunnen profiteren van de kennis die Teeven meeneemt over het nieuwe jeugdzorgstelsel dat mede tijdens zijn kabinetsperiode vorm heeft gekregen. De organisatie verwacht Teeven bijdraagt aan ‘de ambitie om binnen het huidige jeugdzorgstelsel te blijven investeren in innovatie en het bieden van integrale ondersteuning aan cliënten. Dit met als doel om te komen tot minder uithuisplaatsingen, kortere ondertoezichtstellingen en meer kinderen die in gezinsverband kunnen opgroeien.’

Jeugdzorg

Teeven: ‘De medewerkers van William Schrikker en de Jeugd- & Gezinsbeschermers zetten zich iedere dag weer in om kansen te bieden aan kwetsbare kinderen en hun ouders. Dat is maatschappelijk belangrijk en mooi werk. In de rol van voorzitter van de raad van toezicht lever ik graag mijn bijdrage om dat mogelijk te blijven maken.’

Partners voor Jeugd

William Schrikker biedt landelijk jeugdzorg en pleegzorg specifiek gericht op kinderen en ouders met een beperking. De Jeugd- & Gezinsbeschermers zet zich in de provincie Noord-Holland in voor de reguliere jeugdbescherming en jeugdreclassering. Partners voor Jeugd is het samenwerkingsverband dat beide organisaties ondersteunt.

1 REACTIE

  1. Uitstekende keuze met deze man! Fred Teeven heeft z’n lastige politieke periode doorstaan, waarbij geneuzel aan de orde van de dag was. Ik denk dat de politieke ervaring zeer leerzaam was voor een volgende, zeer verantwoordelijke functie voor de bescherming van de basis en toekomst van deze maatschappij, onze jeugd …en die heeft hij vast hebben meegemaakt in de bus.! Succes Fred.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.