Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Friese Land wint WMO-rechtszaak

Thuiszorgaanbieder Het Friese Land heeft na een uitspraak van de rechter alsnog de WMO-aanbesteding gewonnen in drie gemeenten. Palet vist daardoor achter het net.

Het Friese Land had een kort geding aangespannen tegen de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân, die de WMO-aanbesteding voor acht Friese gemeenten (G8) organiseert, omdat er een aantal gefuseerde instellingen had ingeschreven. Dat is volgens het bestek verboden. Palet en De Friese Wouden behoren sinds maart bij de Kwadrantgroep en deden allebei mee. Dat mocht niet volgens de rechter.

WMO-aanbesteding

Door de uitspraak mag Het Friese Land alsnog aan de slag op Vlieland en Terschelling en in Harlingen. Daar was Het Friese Land als vierde geëindigd in de WMO-aanbesteding. Alleen de eerste drie zorgaanbieders mogen thuiszorg aanbieden.

Palet de dupe

Palet is de dupe van de rechtszaak en vist nu in de drie gemeenten mogelijk achter het net. De organisatie gaat daar niet mee akkoord, laat woordvoerder Jaap Aagtjes weten. De reactie van Palet hangt af van de aanbestedende partij, de G8. Mocht die akkoord gaan met de uitspraak dan zal Palet in hoger beroep gaan of een bodemprocedure starten. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.