Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Friese ziekenhuizen bereiden bestuurlijke fusie voor

De Friese ziekenhuisorganisaties Nij Smellinghe/Zorggroep Pasana en Antonius Zorggroep hebben de intentie om volgend jaar onder een gezamenlijk bestuur verder te gaan. Daarvoor hebben de bestuursvoorzitters Roelof Jonkers, Wouter van der Kam en Peter Littooij vandaag een intentieverklaring getekend.
Friese ziekenhuizen bereiden bestuurlijke fusie voor

De ziekenhuizen willen met de bestuurlijke fusie de huidige drie raden van bestuur laten opgaan in één nieuwe, die verantwoordelijk wordt voor alle activiteiten binnen de drie ziekenhuizen, Pasana ouderenzorg en de Kwadrantgroep, waaronder bijvoorbeeld De Friese Wouden en Palet vallen. Voor de zorggroepen en de organisaties die daaronder vallen, verandert er vooralsnog juridisch niks. Die blijven zelfstandig. Het is vooral een kwestie van een ander aansturingsmodel,  schrijven de instellingen. Pas na gedegen onderzoek op allerlei fronten wordt gekeken of de organisaties tot betere samenwerking kunnen komen.
Zorg dichtbij

Het uitgangspunt van de fusie die op 1 juni 2014 moet

1
14

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.