Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Furore en McKesson gaan samenwerken in de zorg

Mark van Dorresteijn
De ICT-organisaties Furore en McKesson Nederland gaan samenwerken bij implementaties in de zorg. In de overeenkomst staat vermeld dat Furore als ‘preferred partner’ optreedt bij implementaties van McKesson-software in de Nederlandse zorgmarkt.
Furore en McKesson gaan samenwerken in de zorg

Het productportfolio van McKesson bestaat onder andere uit de ziekenhuisinformatiesystemen xCare en xmCare en het transmurale elektronisch patiëntendossier Horizon. De implementatie van deze oplossingen bij ziekenhuizen en ggz-instellingen vereist diepgaande markt- en technologische kennis. Dat was de reden voor McKesson om op zoek te gaan naar een implementatiepartner. Het bedrijf vond deze partner naar eigen zeggen in Furore.

Diepgaande kennis van cure en ggz

“We zochten naar een partner met diepgaande kennis van de cure- en ggz-markt, ervaring met complexe en ingrijpende implementatietrajecten, en goede technische kennis”, zegt Marc Sterenberg, commercieel directeur van McKesson Nederland. “Onze producten hebben direct betrekking op de kernprocessen van zorg en het is daarom essentieel dat de implementatie wordt verzorgd door een partner die weet waarover men praat. In Nederland heeft Furore op dit gebied een goede naam opgebouwd. We zijn zeer verheugd dat we in een tijd van een toenemende capaciteitsvraag samen met Furore onze oplossingen kunnen implementeren bij onze klanten.”

Stabiele leverancier

Rob Mulders, directeur Furore, voegt eraan toe: “McKesson staat al jaren bekend als een stabiele leverancier in de zorg en breidt zijn EPD-oplossing steeds verder uit. Doordat het een aanvulling is op onze kennis van andere pakketten, denken wij snel ‘up and running’ te zijn.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.