Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Coloriet en Triade definitief van de baan

De samenwerking tussen de Flevolandse zorgaanbieders Coloriet en Triade leidt niet tot een fusie. Dat zijn de raden van bestuur en de raden van toezicht van beide organisaties overeen gekomen.

Ouderenzorginstelling Coloriet en gehandicaptenzorgorganisatie Triade gaan definitief niet bestuurlijk fuseren. De fusieplannen uit 2007 waren in 2008 al in de koelkast gezet. Nu is afgesproken dat de samenwerking tussen de organisaties beperkt blijft tot de activiteiten die de partijen in het samenwerkingsverband Carante Groep doen. In dit samenwerkingsverband combineren de organisaties al ondersteunende diensten zoals de ICT-dienst.

Zwarte cijfers

Interim-bestuurder Hans Voogt van Triade licht de beslissing toe. “Triade was altijd een pionierende organisatie. In dat licht wilde het voormalige bestuur zich ook gaan richten op de ouderenzorg. Dat zou door verregaande samenwerking met Coloriet gebeuren.” Triade raakte echter in zwaar weer terecht en maakte verschillende bestuurswisselingen mee. “Toen ik aantrad heb ik eerst de financiële huishouding op orde gebracht. Er werd voor 2008 een verlies van 4,5 miljoen euro verwacht op een totaal van 65 miljoen. De maand december hebben we positief weten te draaien en uiteindelijk is het verlies van vorig jaar op 3,5 miljoen uitgekomen. In de eerste maanden van dit jaar schrijven we nu zwarte cijfers.”

Nieuwe strategie

Voogt is ook bezig geweest met het formuleren van een nieuwe strategie voor Triade. De focus komt voor de komende jaren te liggen op de kerndoelgroep van mensen met verstandelijke beperkingen. “Daarnaast zijn we aan het werven voor een nieuwe bestuurder die vanaf oktober deze nieuwe koers moet gaan varen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Hans Voogt nieuwe bestuurder Triade

Bestuurder Triade treedt terug

Bestuurder en grondlegger Triade overleden

Zorgaanbieder Triade wint proces van NZa

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.