Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie GroenekruisDomicura en Vivre

Thuiszorgorganisatie GroenekruisDomicura in Zuid-Limburg gaat fuseren met Vivre dat vijftien verzorgings- en verpleeghuizen in de regio heeft. Dat meldt Vivre op haar website. De voorlopige nieuwe naam is Zorggroep Groenekruis-Vivre. Vooralsnog vervallen er geen banen door de fusie.
Fusie GroenekruisDomicura en Vivre

Zorgkoepel Vivre en GroenkruisDomicura zijn 9 januari bestuurlijk gefuseerd. In januari 2014 moeten beide bedrijven juridisch samengaan. Per 1 april gaan Vivre en GroenekruisDomicura verder onder de voorlopige naam Zorggroep Groenkruis-Vivre, die cliënten gaat bedienen van Maastricht tot Vaals.

Zorgfinanciering

Maarten Nuijens van GroenekruisDomicura en Dik Mol van Vivre lichten de fusie op de site van Vivre toe: “Als je de optelsom maakt van allerlei bewegingen in de wereld van de zorg, wordt onze bedrijfsvoering risicovoller. De druk op de zorgfinanciering neemt toe. Het moet efficiënter en doelmatiger. Met een partner als Vivre kunnen we dat.”

Personeel

Personeelsreductie is bij de fusie niet aan de orde, zeggen Mol en Nuijens. “De zorgvraag stijgt door de vergrijzing, terwijl de regio ook nog te maken heeft met ontgroening.

Jeugd trekt weg, waardoor krapte op de arbeidsmarkt ontstaat, ook in ons segment. Iedereen is hard nodig om alle werk te kunnen doen.”

Wijkteams

Vivre brengt vijftien verzorgings- en verpleeghuizen (1500 bedden), 2100 personeelsleden en 800 vrijwilligers in. GroenekruisDomicura biedt dagelijks 2500 mensen zorg aan huis, geleverd door 2000 medewerkers. GroenekruisDomicura huurt nu op tal van plekken eigen ruimten van waaruit 25 wijkteams Maastricht-west, Maastricht-oost en het Heuvelland bestrijken. Vivre heeft vijftien gebouwen – vooral verpleeghuizen – verspreid over stad en regio. “Het ligt uit kostenbesparingen voor de hand dat de wijkteams intrekken bij Vivre. Beide partners denken elkaar perfect te kunnen aanvullen. GroenekruisDomicura gaat als ‘voelsprieten’ fungeren in de thuiszorg voor Vivre, dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen functioneren een plek kan bieden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©ANP EPA Photo)

Lees meer:

Vivre moet medisch dossier afgeven volgens Hoge Raad

Bestuursvoorzitter Vivre overleden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.