Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Fusie Refaja en OZG van de baan

Mark van Dorresteijn
De Ommelander Zorggroep (OZG) en het Refaja ziekenhuis gaan niet fuseren. Bestuur en toezicht van het Refaja zien van de fusie af, zo meldt de OZG.
Fusie Refaja en OZG van de baan

Het bestuur van de OZG werd verrast door de zet van het Refaja, zegt woordvoerder Ria Wubbels. “We wachten nog op een officiële toelichting van het Refaja ziekenhuis. Het bestuur en toezicht zijn in ieder geval teleurgesteld over dit besluit.”

Verklaring Refaja

Ook Guus Bruins, bestuurder van het Refaja, is verbaasd. Hij wilde eerst overleggen met de OZG alvorens naar buiten te treden met de informatie. Bruins legt uit dat zij momenteel praten met Zorggroep Leveste Middenveld dat ziekenhuizen heeft in Emmen en Hoogeveen. “Ons gezamenlijk adherentiegebied ligt namelijk boven de 300.000 inwoners. Dat biedt meerwaarde op medisch gebied. Daarom zetten we de fusie met de OZG on hold. Er is nog niets besloten over de samenwerking met Leveste Middenveld en het is nog heel pril. Meer kan ik dus nog niet zeggen.” Bruins voegt tot slot toe dat een officiële verklaring verstuurd is naar de OZG.

Beraad

Albert Koeleman is per oktober de nieuwe bestuurder van de OZG. “Hij zal samen met het bestuur, de medische staf, de cliëntenraad en de ondernemingsraad zich beraden op de ontstane situatie”, legt Wubbels uit. “Wij gaan gewoon door en zover we weten worden er geen plannen gedwarsboomd door het besluit van het Refaja.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Refaja en Menzis leggen conflict bij

Directeur Refaja ‘onaangenaam verrast’

OZG concentreert complexe zorg in Winschoten

UMCG en OZG willen nieuwe SEH bouwen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. @ ach.. typisch een geval van de klepel en de klok. Miljoenenschuld??? Kijk eens in het archief jaarverslagen van de website http://www.jaarverslagenzorg.nl , vraag een jaarrekening op van een willekeurig ziekenhuis van bv het jaar 2010, zoek de balans en kijk onder passiva en langlopende schulden. Ach, je zult verbaasd zijn hoeveel miljoenen schuld daar naar voren komt. Waarschijnlijk ook wel bij het ziekenhuis uit Delf(t)zijl…!!!

  2. Lees alle reacties
  3. Tja miljoenen schuld, heeft Delftzijl al financieel en medisch uitgekleed. (Delftzijlse patienten komen al rechtstreeks naar het Martini en het Refaja) Geen enkele inspraak in de fusie en na fusie plannen voor het Refaja. Het Is beter zo! Laat het OZG maar Failliet gaan, das beter voor iedereen, start een nieuw ziekenhuis rond de Pekela’s door het Refaja (dat is een zelf bedruipende organisatie.Nu lees het Dagblad van het Noorden, dat OZG heeft deze mededeling blijkbaar ook zomaar gepubliceerd zonder dit volgens het refaja later te doen (samen? zoals gebruikelijk en netjes?) “tekst DvN Guus Bruins, bestuursvoorzitter van het Refaja, bevestigt het en is weer verbaasd dat de OZG de stap vandaag al in de publiciteit brengt.”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.