Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie St. Anna Zorggroep en Catharina Ziekenhuis gaat niet door

Bert Bukman
De voorgenomen fusie tussen de St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis in de regio Eindhoven is van de baan. Een recent besluit van de ACM leverde teveel vertraging op.
Foto: Tai111/stock.adobe.com

Deze vertraging maakt onder meer de samenvoeging van de ict en de implementatie van een elektronisch patiëntendossier te ingewikkeld en te duur. Besluiten hierover konden niet langer wachten, aldus bestuurders van de St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis. Bovendien is er geen zekerheid of de ACM ook op langere termijn wel akkoord kan gaan met de fusie.

Blijven samenwerken

‘We hebben helaas moeten besluiten om het fusietraject te stoppen,’ aldus Ingrid Wolf-de Jonge, voorzitter van de raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep. Tegelijkertijd willen beide organisaties in de toekomst intensief blijven samenwerken. Zo willen zij voor patiënten een breed palet aan zorg in de regio kunnen blijven waarborgen.

Vergunning aanvragen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) plaatste begin november vraagtekens bij fusie. De toezichthouder stelde de St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis een vergunning moesten aanvragen als zij hun plannen wilden doorzetten. Na de fusie zou er mogelijk te weinig keuzemogelijkheid overblijven voor patiënten en zorgverzekeraars in de regio.

‘We gaan nu in overleg om de samenwerking op medisch-inhoudelijke gebieden verder uit te werken. Daarbij worden natuurlijk ook de belangrijkste stakeholders betrokken,’ aldus Piet Batenburg, voorzitter van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.