Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusiebestuur CG-Raad en Platform VG

Redacteur KinderopvangTotaal
De fusie tussen CG-Raad en Platform VG zal eind dit jaar zijn beslag krijgen in de oprichting van een nieuwe organisatie. De huidige laatste fase is gekozen voor één fusiebestuur en één gezamenlijke interim-directeur.
Fusiebestuur CG-Raad en Platform VG

Sinds vorige week is er een gemandateerd fusiebestuur bestaande uit leden van beide besturen van de CG-raad en Platform VG. Per 1 september zal een nieuwe gezamenlijke interim- directeur worden aangesteld, die de laatste hand legt aan de inrichting van de nieuwe organisatie. De aanstellingsprocedure is nog in gang.

Integreren

De huidige interim-directeuren, Angelique van Dam (CG-Raad) en Wim Croes (Platform VG), hebben hun opdracht afgerond.  Zij hebben de fusie strategisch en inhoudelijk voorbereid en een basis gelegd voor de nieuwe organisatie. De samenwerking op de werkvloer heeft  al eerder vorm gekregen. Sinds 1 maart zijn de organisaties in één kantoor gevestigd om de werkzaamheden zo goed mogelijk te integreren. Op de meeste beleidsterreinen werken de medewerkers inmiddels intensief samen en wordt er gezamenlijk  naar buiten opgetreden.

Koepelorganisatie

Met de oprichting van de nieuwe koepelorganisatie per 1 januari 2014 worden de krachten gebundeld om de belangen van mensen met beperking – lichamelijk en/of verstandelijk –  en van chronisch zieken te behartigen. De koepelorganisatie vertegenwoordigt tegen de 250 cliënten- en patiëntenverenigingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.