Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusiegolf in Twentse ggz- en zorgsector

Zowel GGZ Drenthe als diverse thuiszorginstellingen in regio Twente gaan samenwerken met nabijgelegen organisaties. Dat meldt de titel Zorg en Welzijn.

GGZ Drenthe heeft plannen om tijdelijk samen te werken met de Penitentiaire Inrichting Groot Bankenbosch in Veenhuizen. GGZ Drenthe wil tijdelijke ruimte huren bij Groot Bankenbosch, in afwachting van voltooiing van een nieuw complex. Het gaat om een nieuwe kliniek voor thuis- en dakloze chronisch psychiatrisch patiënten met verslavingsproblemen.

Fusie

Iets zuidelijker wordt een andere samenwerking aangegaan, schrijft lokaal dagblad De Stentor. Zorginstellingen in Salland, de Stedendriehoek en Twente stevenen af op bestuurlijke eenwording per 1 januari 2009.

Betrokken zorginstellingen

Bij de fusieplannen zijn de thuiszorginstellingen Vérian in Apeldoorn, Carinova in Raalte en Thuiszorg Noord West Twente in Almelo betrokken. Daarnaast treden de zorggroep De Leiboom in Deventer, Sutfene in Zutphen en ZorgAccent in Hellendoorn toe tot de nieuwe zorgorganisatie. Met de samensmelting vallen zo’n achtduizend medewerkers en een kwart miljoen cliënten onder een zorgleverancier. Na de bestuurlijke fusie wordt gekeken naar een mogelijke samenvoeging van de ondersteunende diensten. (Zorg en Welzijn)

Links:

Patiëntenstop thuiszorg Drenthe

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.