Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Gebruik prestatie-indicatoren verbeterd’

Redactie Zorgvisie
Het gebruik van de prestatie-indicatoren is duidelijk verbeterd. Dat schrijft minister Klink van VWS in een reactie op het rapport ‘Het resultaat telt! 2006’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
'Gebruik prestatie-indicatoren verbeterd'

De indicatoren zijn scherper gedefinieerd en de interpretatieruimte is afgenomen, schrijft Klink aan de Kamer. Het is voor de vierde keer dat de inspectie een jaarrapportage maakt van de door ziekenhuizen verstrekte gegevens. In de loop van 2008 zal ze met een trendanalyse van decubitus, risicovolle interventies en pijn na operatie komen.

Belangrijkste conclusies

Uit het rapport ‘Het resultaat telt! 2006’van de inspectie blijkt dat:

 • de daling van decubitusprevalentie zich voor het vierde jaar op rij voortzet tot 5,3 procent, tegen 6,2 procent in 2005.
 • het aantal ziekenhuizen dat acute pijn registreert verder is toegenomen. Bijna alle ziekenhuizen doen aan postoperatieve pijnmeting, maar de helft van de ziekenhuizen is niet in staat om daarover analyseerbare cijfers te leveren.
 • de elektronische beschikbaarheid van medicatiegegevens weinig is gestegen.
 • veel ziekenhuizen een ‘opvallend hoog’ percentage heroperaties na colorectale operaties hebben. De inspectie heeft die ziekenhuizen inmiddels gevraagd onderzoek te verrichten naar de oorzaak hiervan.
 • (VWS)

  Lees ook:

  Rapport ‘Het resultaat telt! 2006’

  ‘Decubitus indicator voor slechte zorg’

  Minder decubitus in zorginstellingen

  Ziekenhuizen halen deadline VMS niet

  De belangrijkste conclusies uit het rapport ‘Het resultaat telt! 2005

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.