Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gedwongen ontslagen bij Pantein

Zorgverlener Pantein schrapt 156 banen. Pogingen om het aantal boventalligen bij de reorganisatie van Pantein tot een minimum te beperken zijn mislukt, zo meldt de Gelderlander. Er bestaat een kleine kans op interne vacatures.
ontslaggistock400.jpg
Foto: IStock

De zorginstelling moet om het hoofd boven water te houden voor 10 miljoen euro bezuinigen. Onder de grootste regionale zorgkoepel, met 3.600 man actief in Noordoost-Brabant en de kop van Limburg, vallen behalve het Maasziekenhuis ook zorgcentra en thuiszorg. ‘Mogelijk worden het er nog wat minder dan156, omdat personeel nog de gelegenheid heeft op enkele interne vacatures te solliciteren’, zegt een woordvoerder van Pantein in De Gelderlander. ‘Maar dit aantal is echt nodig om de kostenbesparing mogelijk te maken.’

Ontslagen
De ontslagen treffen vooral afdelingshoofden, beleidsmedewerkers, facilitair medewerkers en medewerkers op stafafdelingen. Bestuurder Peer Meesters van vakbond NU’91 zegt desgevraagd dat het er sterk op lijkt dat Pantein zich ‘weinig ingespannen’ heeft om personeel naar een nieuwe baan te begeleiden. ‘Als je praat over ’tot een minimum beperken’ kom je hooguit op tientallen gedwongen ontslagen uit.’

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

1 REACTIE

  1. Met afschuw lees ik wederom de reorganisatie van een zorgverlener. De lagere regionen worden weer het hard getroffen. Wat stelt het hoger management hier tegen over?
    Een loonoffer zou een goed voorbeeld kunnen zijn richting clienten en medewerkers. Heren uit de ivoren toren jullie zijn groot geworden door de mensen op de werkvloer en echt niet door een manager met nieuwe ideeen.
    Ing. Sjef Ramakers. MSM– MVK.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.