Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen extra geld voor gemeente Veenendaal

Redactie Zorgvisie
Staatssecretaris Bussemaker is niet van plan gemeente Veenendaal extra geld te geven. Volgens de gemeenteraad van Veenendaal is extra budget nodig om het schrappen van de grondslag psychosociaal uit de AWBZ op te vangen.

In maart heeft de gemeenteraad van Veenendaal de staatssecretaris een brief gestuurd waarin het concludeert dat het compensatiebedrag dat Veenendaal heeft ontvangen in verband met de bezuiniging in de AWBZ onvoldoende is. De kosten van de uitvoer van ondersteunende begeleiding aan inwoners van Veenendaal liggen volgens de raad veel hoger dan de 57.000 euro die Veenendaal nu toegedeeld heeft gekregen.

Compensatie pakketmaatregelen

De staatssecretaris schrijft in haar antwoordbrief niet aan het verzoek van Veenendaal tegemoet te kunnen komen. Ze zit vast aan het totaalbedrag van 17 miljoen euro die zij vanaf 2010 verdeelt onder een aantal centrumgemeenten ter compensatie van de maatregelen. Bussemaker schrijft verder te weten dat er een verschil bestaat tussen het bedrag dat nu verdeeld gaat worden en de praktijk van voor 2009. “Daarom heb ik aan de Wmo-wethouders beloofd dat ik zou nagaan of er alsnog reden is om te vermoeden dat het bedrag van 17 miljoen niet overeenkomt met het bedrag dat gemoeid is met de begeleiding van ontregelde gezinnen. Helaas zijn de pogingen om daar meer zicht op te krijgen niet gelukt. Met de VNG is afgesproken om de zaak nu te laten rusten.” (Zorgvisie – Wouter van de Elsen)

Lees meer:

Zorgvragers onzeker door wegvallen AWBZ-begeleiding

AWBZ in 2010 met 206 miljoen gekort

VWS: gemeenten krijgen adressen AWBZ-gedupeerden

Omvang AWBZ-bezuiniging blijft onbekend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.