Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen fusie Albert Schweitzer ziekenhuis en Rivas

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Autoriteit Consument en Markt heeft terecht toestemming geweigerd aan de voorgenomen bestuurlijke fusie tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en Rivas Zorggroep/Beatrixziekenhuis in Gorinchem.
Verbodsbord.jpeg

Dat heeft de rechtbank Rotterdam bepaald.

Beroep
Beide ziekenhuizen waren in beroep gegaan tegen het oordeel van de ACM dat in juli 2015 naar buiten kwam. De uitspraak betekent dat er onder de huidige omstandigheden geen fusie komt.

NZa
Het Albert Schweitzer ziekenhuis en Rivas werken al enkele jaren naar een fusie toe. In 2015 stemde de NZa nog met het fusievoornemen in. Maar de ACM besliste anders en is van mening dat er na de fusie  te weinig keuzevrijheid voor patiënten overblijft.

Teleurgesteld
Peter van der Meer, bestuursvoorzitter Albert Schweitzer ziekenhuis, en Kees Heijblom, bestuurslid Rivas betreuren de uitspraak: ‘We zullen ons beraden hoe we binnen deze nieuwe werkelijkheid verder samen kunnen werken aan de kwaliteit, continuïteit en betaalbaarheid van zorg voor de inwoners van onze regio.’

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.