Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen onderzoek naar indicatiestelling

Redactie Zorgvisie
Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar de indicatiestelling. De VVD had een motie ingediend voor een grootschalig casusonderzoek om te kijken of gelijke gevallen gelijke indicaties krijgen.

De aanleiding is een inventarisatie van bureau Zorgdesk, dat toont dat tien kinderen met leukemie sterk uiteenlopende indicaties ontvangen. De oppositie steunde de motie, de coalitiepartijen niet. “Onbegrijpelijk”, vindt indiener Anouchka van Miltenburg. “De indicatiestelling is de toegang tot de zorg. Die moet onomstreden zijn. Individuele verschillen zijn logisch, maar wel een beetje in verhouding. Je moet ze wel kunnen uitleggen.” PvdA’er Agnes Wolbert vindt de motie overbodig omdat staatssecretaris Bussemaker de Zorgdesk- inventarisatie al laat onderzoeken. “Bovendien zegt alleen een verschil mij weinig. De ene autist is de andere niet. Het is eerder logisch dat er grote verschillen in indicaties zijn, dan dat het een schandaal is.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Bussemaker: ‘Ongelijke indicaties onwaarschijnlijk’

Stormloop op CIZ Indicatiewijzer

Bussemaker: indicatie AWBZ kan simpeler

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.