Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen overbruggingskrediet voor het Slotervaartziekenhuis

MAARSSEN - Ex-Aholdbestuurder Jan Andreae wordt toch geen toezichthouder in het Slotervaartziekenhuis. De investeringsmaatschappij die Andreae naar voren heeft geschoven, heeft besloten om geen overbruggingskrediet te verschaffen aan het Amsterdamse ziekenhuis. Beide partijen zijn er niet uitgekomen, aldus bestuursvoorzitter Jan Kiemel.

Vorige week werd bekend dat Andreae in de raad van toezicht van het Slotervaartziekenhuis benoemd zou worden. Dit werd als voorwaarde gesteld door een onbekende investeringsmaatschappij die naast Andreae nog iemand in de raad van toezicht en iemand in de raad van bestuur wilde hebben. In ruil hiervoor zou de investeringsmaatschappij een overbruggingskrediet van 10 miljoen euro verstrekken aan het Slotervaartziekenhuis. Zonder dit overbruggingskrediet dreigt het ziekenhuis failliet te gaan.

Acute financiële problemen

Volgens Kiemel is er nog geen man over boord. Dit weekend wordt gekeken hoe de acute financiële problemen van het Slotervaartziekenhuis opgelost kunnen worden. Er zijn altijd andere partijen die het ziekenhuis financieel uit de brand willen helpen, aldus Kiemel. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.