Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen verscherpt toezicht meer voor MST

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Sinds vandaag staat Medisch Spectrum Twente niet meer onder verscherpt toezicht.
Geen verscherpt toezicht meer voor MST

Het MST heeft aan de belangrijkste randvoorwaarden voor het kunnen sturen op patiëntveiligheid voldaan. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Patiëntveiligheid

In november 2013 stelde de inspectie het Medisch Spectrum Twente voor de duur van zes maanden onder verscherpt toezicht vanwege de achterblijvende implementatie van het Veiligheidsmanagementsysteem. De IGZ heeft gedurende het verscherpt toezicht de vorderingen getoetst door middel van onaangekondigde en aangekondigde inspectiebezoeken en gesprekken met de raad van bestuur, managers en medewerkers.

Intensief toezicht

De IGZ vindt dat het ziekenhuis het afgelopen half jaar hard heeft gewerkt aan verbeteringen en ziet dat op vele niveaus goede verbetermaatregelen zijn genomen. De inspectie vertrouwt erop dat het ziekenhuisbestuur het VMS op eigen kracht op het gewenste niveau brengt en de accreditatie kan behalen. Wel blijft de IGZ de komende maanden intensief toezicht uitvoeren op MST en de voortgang op de ingezette verbetermaatregelen toetsen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.