Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen vrouwenbesnijdenis in klinieken aangetroffen

In Nederland is naar alle waarschijnlijkheid geen plastisch chirurgische kliniek die vrouwenbesnijdenis uitvoert. Dat maakt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vandaag bekend.
Geen vrouwenbesnijdenis in klinieken aangetroffen

Geen van de vijf privéklinieken die de Inspectie heeft onderzocht, is bereid aan een verzoek tot vrouwenbesnijdenis te voldoen. Ook een zogenaamde clitorisreductie wordt niet uitgevoerd.

Voorhuid verwijderen

Het is volgens de Inspectie niet overal duidelijk of verzoeken om de voorhuid van de clitoris te verwijderen worden afgewezen. Het verwijderen van de voorhuid van de clitoris en clitorisreductie valt volgens de definitie van de Wereld Gezondheids Organisatie onder vrouwenbesnijdenis.

Niet bevestigd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft onderzoek gedaan na berichten in de Nieuwe Revu dat plastisch chirurgen in Nederland wel bereid zouden zijn om vrouwenbesnijdenis toe te passen. Dit onderzoek heeft de beweringen van de journaliste in de Nieuwe Revu niet kunnen bevestigen: geen enkele kliniek is bereid vrouwenbesnijdenis uit te voeren. Schaamlipcorrectie vindt wel in alle onderzochte klinieken plaats. Daarbij wordt uitgegaan van de wens van de patiënten. (IGZ)

Links

Hoogervorst hekelt plastisch chirurgen

Plastisch chirurgen dreigen met rechter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.