Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gehandicapt meisje dood in woning Arduin

Een 8-jarig verstandelijk gehandicapt meisje is vandaag dood aangetroffen in haar woning in Vlissingen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De woning aan de Toutenburg is van de Stichting Arduin, een instelling voor gehandicaptenzorg. Volgens de instelling is het meisje op natuurlijke wijze overleden. De politie dacht in eerste instantie van niet, maar heeft inmiddels laten weten dat het niet om een misdrijf gaat. In de woning zijn meerdere verstandelijk gehandicapten gehuisvest. De reden van de verwarring is het gebruik van het begrip niet-natuurlijke dood. Verstikking in de lakens van het bed waarin ze is gevonden, wordt door de politie bijvoorbeeld ook als niet-natuurlijk beschouwd. Naar de exacte doodsoorzaak voeren de politie en de GGD onderzoek uit. (ANP)

Lees ook:

Directeur Arduin stapt op

Arduin: uitzending Zembla is onjuist

Robert Schalock onderzoekt Arduin

Patty van Belle-Kusse nieuwe bestuurder Arduin

1 REACTIE

 1. Meisje ‘herriegezin’ sterft in tehuis
  VLISSINGEN/SPIJKENISSE – Een 8-jarig verstandelijk gehandicapt meisje is gisterochtend dood in haar bed aangetroffen in een appartement in Vlissingen.
  Zorginstelling Arduin, die het meisje en haar zusje 24 uur per dag begeleidde, staat voor een raadsel. ,,Maandagavond is ze gewoon naar bed gegaan en ’s morgens leefde ze niet meer,” zegt Patty van Belle, voorzitter van de raad van Bestuur. ,,Hoe gek het ook klinkt voor een 8-jarige, maar het is gewoon een natuurlijke dood.”
  De politie sluit een misdrijf uit, maar doet wel sporenonderzoek. Rechercheurs willen ‘Lucy’, de begeleidster die het meisje naar bed bracht, nog horen. Een onafhankelijk arts van de GGD bekijkt de kwestie ook en hoopt vandaag nog opheldering te kunnen geven.
  De ouders zeggen vooralsnog uit te gaan van een natuurlijke dood. Hun dochter was met haar 6-jarige zusje tijdelijk uit huis geplaatst, om begeleid te wonen. ,,Dat was tegen de zin van de ouders,” laat een oom namens hen weten. ,,Maar wij willen geen conclusies trekken voordat het onderzoek is afgerond.”
  Tot september woonde het meisje samen met haar zusje en ouders in Spijkenisse. Daar heeft de verhuurder bij de rechter het vertrek van het gezin afgedwongen, omdat de kinderen te veel herrie maakten. ,,Het probleem met de meisjes is dat ze veel te veel energie hebben, kort slapen, enorm veel kracht hebben en hard tegen dingen slaan of roepen,” zei de vader toen.
  De kamers van de kinderen waren kaal, het weinige meubilair was vastgezet. Ook had de man de muren extra geïsoleerd. De familie schaamt zich zo voor de problemen dat zij niet met naam in de krant wil.
  Na de gerechtelijke uitspraak ontfermde Arduin zich over het ‘herriegezin’, maar de kinderen werden al snel – op last van de zorgorganisatie – tijdelijk uit huis geplaatst. Ook kregen ze medicijnen. ,,Daar zijn de ouders ook nooit voorstander van geweest, maar ze hebben altijd vertrouwen gehad in Arduin,” vertelt de oom.
  De dood van het kind kwam voor de ouders totaal onverwacht. ,,Iedereen is verbijsterd. De moeder heeft vandaag haar kind even gezien. Toen was het politieonderzoek nog gaande. Ze is enorm overstuur.”
  zie ook:
  Rotterdams huis voor herriegezin
  Lawaaigezin ‘kapot’ van huisuitzetting
  Lawaaiig gezin moet huurwoning uit
  Gezocht: woning voor lawaaigezin

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.