Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gehandicaptenzorgorganisatie Cosis sluit generatiepact

Redacteur Zorgvisie
Minder belasting voor oudere medewerkers en meer banen voor jongere mensen. Dat is wat gehandicaptenzorgorganisatie Cosis in Assen wil bereiken met het generatiepact, dat is gesloten met de vakbonden FNV, CNV, Nu’91 en FBZ.
Foto: AdobeStock

Het pact regelt dat medewerkers die maximaal vijf jaar van hun pensioen af zitten, minder uren kunnen gaan werken. De bedoeling is dat ze 75 procent van hun oorspronkelijke uren gaan werken, terwijl ze daar voor 85 procent voor worden betaald. De organisatie betaalt hun pensioenpremie wel voor 100 procent door. De uren die door deze regeling vrijkomen, kunnen worden opgevuld door nieuwe, jongere werknemers. Cosis heeft aangegeven dat deze uren gegarandeerd worden opgevuld, zodat er niet de situatie ontstaat waarbij minder werknemers dezelfde hoeveelheid werk moeten zien te doen.

Regeling voor 5 procent Cosis-medewerkers

Volgens Cosis komt ongeveer 5 procent van de medewerkers in aanmerking voor de generatieregeling. De verwachting is dat er hierdoor meer vaste banen bijkomen voor jongere medewerkers in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.