Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gelre Ziekenhuizen en Deventer Ziekenhuis onderzoeken samenwerking

Mark van Dorresteijn
Gelre Ziekenhuizen en het Deventer Ziekenhuis gaan onderzoeken of, en op welke manier zij kunnen samenwerken. Uitgangspunt daarbij is behoud van goede zorg, dichtbij de patiënt, zo laten de ziekenhuizen weten.
Gelre Ziekenhuizen en Deventer Ziekenhuis onderzoeken samenwerking

De ziekenhuizen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen vinden het belangrijk dat naast de basiszorg minimaal de topklinische zorg, inclusief de spoedeisende en verloskundige zorg op alle locaties behouden en betaalbaar blijft.

Onderzoek naar samenwerking

Een onderzoek moet aantonen of dat mogelijk is en welke vorm van samenwerking daarvoor nodig is. Daarnaast is het de intentie om het onderzoek te verbreden naar de zorg die samen met de huisartsen, thuiszorg en verpleeg- en verzorgingshuizen wordt verleend. Dit traject zal in goede afstemming met de patiëntenorganisaties, verzekeraars, gemeenten en onderwijsinstellingen gestalte krijgen. Zowel de ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen als in Deventer hebben hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in het verlenen van zorg, maar ook als het om zorgonderwijs gaat. De uitkomsten van het onderzoek zullen naar verwachting eind 2012 bekend zijn.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Deventer Ziekenhuis )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.