Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente denkt aan ‘eigen’ thuiszorg

De gemeenteraad van gemeente Utrechtse Heuvelrug wil van het college van burgemeester en wethouders weten of het optuigen van een eigen lokale organisatie voor thuiszorg een optie is. Zorginstelling Vitras heeft wellicht volgend jaar geen geld meer om huishoudelijke hulp aan te bieden.

Vitras overweegt volgens het Algemeen Dagblad volgend jaar niet langer de huishoudelijke zorg aan te bieden. Vitras werkt voor negentien Utrechtse gemeenten met 700 thuishulpen. De thuishulp is zwaar verliesgevend, wat volgens Vitras onder meer het gevolg is van een omslachtige, bureaucratische administratie. In het nabijgelegen Wijk bij Duurstede werken PvdA en SP al met het idee van een lokale thuiszorginstelling aangestuurd vanuit de gemeente. De vraag van de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug licht bij het college en zal volgens een medewerkster van de gemeente eind januari beantwoord worden na een onderzoek over de mogelijkheden van een eigen thuiszorgorganisatie van de gemeente. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bonus voor trouwe vakantiekracht in de thuiszorg

Thuiszorg verliest zich in administratieve rompslomp

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.