Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gemeente en rijk moeten niet ruziën over jeugdzorg

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Het ministerie van VWS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn nader tot elkaar gekomen na de ruzie over jeugdzorg die de partijen via een arbitragecommissie moesten uitvechten. Dat zegt Leonard Geluk, algemeen directeur VNG, in zijn terugblik op die periode. Ook blikt hij vooruit op de toekomst van de jeugdzorg en de Wmo.
toenadering
Foto: DragonImages / stock.adobe.com
Premium

Het ministerie van VWS en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Het aantal levensdelicten door minderjarigen is verdubbeld, de roep om meer jeugdgevangenissen neemt toe, hulpverleners lopen weg uit de jeugdzorg, zorgverleners staren naar een scherm met een klokje dat aftikt wanneer het geld voor een behandeling bijna op is (ik verzin dit niet), gemeente ambtenaren beoordelen behandelplannen. Maar ruziet u gerust verder, beste beleidsmakers.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.