Gemeente moet zorgaanbieder kennen in Wmo-besluit

Gemeenten moeten bij besluiten die betrekking hebben op Wmo-cliënten ook rekening houden met de belangen van zorgaanbieders. Dat volgt uit een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) in de zaak van een zorgaanbieder uit Meerkerk tegen het bestuur van de Drechtsteden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: MDE#iStock_000011180219Large_Kuzma

De zaak draait om een 83-jarige cliënte met psychiatrische problemen die voor verblijf met zorg een persoonsgebonden budget (pgb) van de gemeente kreeg. De cliënte vernam van de gemeente dat zij met haar pgb geen zorg meer mocht inkopen bij het zorgcentrum in Meerkerk. De zorg zou daar van onvoldoende kwaliteit zijn.

Directe financiële gevolgen

Het gemeentebestuur vond dat het zorgcentrum geen belanghebbende was bij dat besluit, maar de Centrale Raad van Beroep (CRvB) weerspreekt dat. De raad stelt vast dat de voorwaarde dat het pgb niet mag worden besteed bij het zorgcentrum, voor dat zorgcentrum directe financiële gevolgen heeft,

0
794

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.