Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente Oldambt presenteert plan voor behoud Lucas Ziekenhuis

Gemeente Odambt heeft samen met IBM, ATOsborne en AM gekeken naar scenario’s om het Lucas Ziekenhuis in Winschoten te behouden.
Gemeente Oldambt presenteert plan voor behoud Lucas Ziekenhuis

Het RIVM publiceerde in juli een rapport waaruit bleek dat Oost-Groningen prima af kan met één ziekenhuis. Dat zou betekenen dat het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal of het Lucas ziekenhuis in Winschoten zou moeten sluiten.

Breed perspectief

Vooruitlopend op deze ontwikkelingen heeft Oldambt gekeken naar een optimale variant voor het Lucas ziekenhuis. Om de locatie van het ziekenhuis te plaatsen in een breder perspectief kwamen IBM, ATOsborne en AM met een zorgvisie geschreven voor Oost-Groningen. Daarbij is men uitgegaan van ontwikkelingen in de zorg en de vertaling daarvan in Noord-Oost Groningen en de voortgang van de herontwikkeling van het Noordelijk centrumgebied van Winschoten.

Zorgboulevard

In de houtskoolschets geven de partijen aan dat het mogelijk is om het ziekenhuis te moderniseren en uit te breiden met een zorgboulevard (dit is een variant op een wijkgezondheidscentrum) in het Noordelijk centrumgebied. In dat gebied zijn tevens het cultuurhuis gepland en twee supermarkten plus de benodige parkeerterreinen. “Er ligt een plan waarin synergie tussen de diverse onderdelen ervoor zorgt dat er een win-winsituatie bestaat”, aldus de gemeente in haar persbericht. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Eén ziekenhuis minder in Oost-Groningen’/L>

Menzis pleit niet voor fusie in Oost-Groningen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.