Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeente onderzoekt eigen bijdrage Wmo

Mark van Dorresteijn
De gemeente Duiven wil dat mensen die zorg ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) daar zelf meer voor betalen. Duiven laat onderzoek doen om te zien wat de betalingsmogelijkheden zijn.

Wethouder Johannes Goossen laat dagblad De Gelderlander weten dat hij een eigen bijdrage en een vermogenstoets wil invoeren. Uit het onderzoek moet blijken of dat kan. Goossen noemt het budget voor de Wmo ontoereikend.

‘Uiterste nood’

De wethouder vindt het een slechte zaak dat vermogende mensen door de gemeente betaalde thuishulp krijgen. “Er zijn mensen die zelf al een hulp in dienst hebben”, zegt Goossen in het dagblad. “Die kunnen ze dus zelf betalen.” Verder heeft Goossen gezien dat oudere mensen hun auto verkopen, waarna de gemeente hun scootmobiel moet vergoeden. De wethouder vindt dat mensen “pas in uiterste nood” een beroep kunnen doen op de Wmo. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Thuiszorg hoopt op tweede succes tegen tarief Wmo

ActiZ: wmo-tarief gemeenten vaak onder kostprijs

Bussemaker vraagt VNG om ‘reële’ tarieven Wmo

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.