Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeentefout leidt tot bouwuitstel

MAARSSEN - Een fout in het nieuwe bestemmingsplan van de gemeente Westvoorne frustreert de bouw van 132 levensloopbestendige woningen.

Het funderingswerk voor ‘Nieuwe Swinshoek’ zou half december beginnen, maar initiatiefnemers Catharinastichting en Humanitas hebben de bouwopdracht moeten annuleren.

Ambtelijke fouten

Door ambtelijke fouten strookt de bouwtekening voor het complex in Rockanje niet met het nieuwe bestemmingsplan van Westvoorne. Zo zouden door een afwijkende definitie van het begrip goothoogte de dakgoten te hoog zitten. Dit terwijl de gemeenteraad eerder groen licht heeft gegeven voor de bouwplannen, die één op één terecht zouden komen in het nieuwe bestemmingsplan.

Bouwplan bijstellen

Het College van B en W wil dat de zorgorganisaties hun plannen bijstellen om te passen in het bestemmingsplan. Als zij een ander dak plaatsen, kunnen ze alsnog voldoen aan de voorgeschreven goothoogte. “Dat zou ons een half miljoen euro extra kosten, plus hogere onderhoudskosten in de toekomst”, vertelt Rien Platteschorre van Stichting Humanitas. “Het kan toch niet zo zijn dat wij door een paar foutjes van de gemeente ons plan rigoureus moeten wijzigen?” Platteschorre vreest bovendien door de vertraging achter het net te vissen bij een regionaal subsidiefonds voor woningbouw.

Politiek gevoelig

B en W willen volgens Platteschorre niet op eigen houtje de onjuistheden in het bestemmingsplan wijzigen omdat dit politiek gevoelig zou liggen. De gemeente is niet bereikbaar voor commentaar, maar volgens Platteschorre heeft het college beloofd er nog eens over te denken. Humanitas en de Catharinastichting gaan ook de gemeenteraad nog eens uitleg geven. (Redactie ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.