Gemeenten breken belofte cliëntondersteuning’

De cliëntondersteuning is volgens MEE Nederland in de meeste gemeenten nog niet of slecht geregeld. ‘Zonder harde budgetgarantie dreigen cliënten tussen wal en schip te vallen’, waarschuwt Jan de Vries, directeur MEE Nederland in een interview met Zorgvisie.
‘Gemeenten breken belofte cliëntondersteuning’
Foto: Dirk Hol

MEE Nederland heeft deze week een brandbrief gestuurd aan de Eerste en Tweede Kamer. Daarin vraagt de organisatie aandacht voor de traagheid waarmee de afspraken tussen MEE en gemeenten tot stand komen. Uit een interne monitor onder 22 MEE-organisaties komt namelijk naar voren dat in 63 procent van de 403 gemeenten nog geen afspraak op bestuurlijk niveau is gemaakt, terwijl deze er op 1 mei had moeten zijn. Bij meer dan 1 op de 10 gemeenten is zelfs nog geen afspraak in voorbereiding. In de overige 37 procent van de gemeenten voldoen de afspraken in verreweg de meeste gevallen niet

8
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.